Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
40 dkg száraztészta (fusilli)
30 dkg sertés szűzérme
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db sárga kaliforniai paprika
arasznyi cukkini
só
provance-i fűszerkeverék
olívaolaj
A mártáshoz
1 doboz konzerv paradicsom (400 gr)
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 evőkanál ketchup
1 dl száraz fehérbor
só
borsikafű
kakukkfű
oregánó
Elkészítés
A szűzérméből 1 cm széles szeleteket vágunk, a szeletek mindkét oldalát provance-i fűszerkeverékkel meghintjük, a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymával bedörzsöljük, az olajjal megkenjük, és legalább 1 órára félretesszük.
A húst sütés előtt fél órával megsózzuk, majd hirtelen megpirítjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Belekeverjük a csíkokra vágott paprikát és cukkinit. Rádobjuk a szűzérme szeleteket, és letakarva, időnként megkeverve addig sütjük-forgatjuk a húst a hagymával, amíg meg nem puhul.
A konzerv paradicsomokat felvagdaljuk, hozzájuk adjuk a sűrített paradicsomot és a bort, majd az egészet a ketchuppal és a fűszerekkel ízesítve, gyakran kevergetve, 20-25 percig pároljuk.
A tésztát sós-olajos vízben kifőzzük, leszűrjük. A melegen tartott húst és a mártást a tésztára halmozzuk, az egészet forrón kínáljuk.