Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fusilli provance-i módra, Dobitól
2016.03.24

fusilli-provance-i-modra.jpg

Hozzávalók 2 főre

40 dkg száraztészta (fusilli)
30 dkg sertés szűzérme
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db sárga kaliforniai paprika
arasznyi cukkini

provance-i fűszerkeverék
olívaolaj
 

A mártáshoz
1 doboz konzerv paradicsom (400 gr)
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 evőkanál ketchup
1 dl száraz fehérbor

borsikafű
kakukkfű
oregánó

Elkészítés

A szűzérméből 1 cm széles szeleteket vágunk, a szeletek mindkét oldalát provance-i fűszerkeverékkel meghintjük, a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymával bedörzsöljük, az olajjal megkenjük, és legalább 1 órára félretesszük.

A húst sütés előtt fél órával megsózzuk, majd hirtelen megpirítjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Belekeverjük a csíkokra vágott paprikát és cukkinit. Rádobjuk a szűzérme szeleteket, és letakarva, időnként megkeverve addig sütjük-forgatjuk a húst a hagymával, amíg meg nem puhul.

A konzerv paradicsomokat felvagdaljuk, hozzájuk adjuk a sűrített paradicsomot és a bort, majd az egészet a ketchuppal és a fűszerekkel ízesítve, gyakran kevergetve, 20-25 percig pároljuk.

A tésztát sós-olajos vízben kifőzzük, leszűrjük.  A melegen tartott húst és a mártást a tésztára halmozzuk, az egészet forrón kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.