Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Francia rakott burgonya, Levintől
2016.05.22

francia-rakott-krumpli.jpg

Hozzávalók 2 személyre
4 db közepes burgonya
1 kisebb fej vöröshagyma
3 db tojás
2-3 ek tejföl
1 kis doboz tejszín
só, bors, petrezselyem, grill zöldségfűszer
olívaolaj
A tetejére reszelt sajt

Elkészítés
A krumplit meghámozzuk, félbevágjuk és a lehető legvékonyabban szeleteljük. Egy tűzálló tálba olívaolajat öntünk, beleforgatjuk a burgonyát, fűszerezzük és lefedve a sütőbe tesszük. 200°C-on légkeverésesben kb. 20 perc kell, hogy majdnem készre puhuljon.

Közben megfőzzük a tojásokat, majd hámozás után a szeletelővel mindkét irányban felvágjuk vagy késsel felkockázzuk.

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd lekapcsoljuk alatta a gázt (villanyt, ki mit használ), és még forrón hozzákeverjük a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk.

A krumplit kivesszük a sütőből, rászórjuk a tojást, a tetejére öntjük a hagymás-tejfölös keveréket, végül az egészet meglocsoljuk a tejszínnel. Visszafedjük és újabb 15 percig sütjük. Akkor jó, ha villát beleszúrva érezzük, hogy puha a krumpli.

Végül megszórjuk a sajttal és rápirítjuk.

Tipp Könnyű salátával tálaljuk.

Levin mondja Genetikailag vagyok burgonyafüggő, édesapám rám hagyott öröksége: a kék szem, a spirituális világszemlélet és az állatszeretet mellett. (Bezzeg az abszolút hallását sem én, sem a nővérem nem örököltük!)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.