Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 személyre
4 db közepes burgonya
1 kisebb fej vöröshagyma
3 db tojás
2-3 ek tejföl
1 kis doboz tejszín
só, bors, petrezselyem, grill zöldségfűszer
olívaolaj
A tetejére reszelt sajt
Elkészítés
A krumplit meghámozzuk, félbevágjuk és a lehető legvékonyabban szeleteljük. Egy tűzálló tálba olívaolajat öntünk, beleforgatjuk a burgonyát, fűszerezzük és lefedve a sütőbe tesszük. 200°C-on légkeverésesben kb. 20 perc kell, hogy majdnem készre puhuljon.
Közben megfőzzük a tojásokat, majd hámozás után a szeletelővel mindkét irányban felvágjuk vagy késsel felkockázzuk.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd lekapcsoljuk alatta a gázt (villanyt, ki mit használ), és még forrón hozzákeverjük a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk.
A krumplit kivesszük a sütőből, rászórjuk a tojást, a tetejére öntjük a hagymás-tejfölös keveréket, végül az egészet meglocsoljuk a tejszínnel. Visszafedjük és újabb 15 percig sütjük. Akkor jó, ha villát beleszúrva érezzük, hogy puha a krumpli.
Végül megszórjuk a sajttal és rápirítjuk.
Tipp Könnyű salátával tálaljuk.
Levin mondja Genetikailag vagyok burgonyafüggő, édesapám rám hagyott öröksége: a kék szem, a spirituális világszemlélet és az állatszeretet mellett. (Bezzeg az abszolút hallását sem én, sem a nővérem nem örököltük!)