Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
7 dl vörösbor
2 dl víz
1 dl 100%-os almalé
10 dkg cukor
2 nagyobb, savanykás alma
1-2 rúd fahéj
6-8 szegfűszeg
4-5 csillagánizs
néhány szelet narancs
Elkészítés
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát kiszedjük, egyforma szeletekre vágjuk.
Egy nagyobb lábasban a cukrot a vízben felforraljuk, hozzáadjuk a friss almalevet, valamint az alma héját és az almadarabokat, a fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst és a narancsot.
Az egészet összemelegítjük, és pár percig alacsony hőfokon forraljuk - amíg az alma meg nem puhult. Kiszedjük belőle az almahéjat, hozzáöntjük a vörösbort, és az italt felmelegítjük (de már nem kell forralni).
Forrón fogyasztjuk, minden adaghoz almaszeleteket, narancskarikákat és kanalat is adva.
Tipp A narancsot héjával együtt tegyük az italba, és felhasználás előtt nagyon alaposan tisztítsuk meg!