Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fordított almatorta, Baráth Katától
2015.04.19

forditott-almatorta2.jpg

Hozzávalók 2-3  alma, 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, egy mokkáskanál sütőpor, 1 citrom reszelt héja, fahéj

Elkészítés A sütőforma aljára sütőpapírt vágunk.  A 4 tojást a cukorral 10-12 perc alatt habosra verjük, közben felszeleteljük az almát és a forma alján körbe rendezzük, majd megszórjuk cukorral és fahéjjal.

forditott-almatorta1.jpgA felvert tojáshoz hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját és egy kevés fahéjat, óvatosan elkeverjük és az almára öntjük.

180 fokra előmelegített sütőben  10-15 percig, majd 160 fokon további 20-25 percig sütjük. Lehetőségeink és kedvünk szerint díszíthetjük.

Tipp A tésztába akár 1 reszelt almát  is belekeverhetünk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.