Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
40-50 dkg csirkemáj
borsikafű
1/2 fej vöröshagyma
1/2 fej fokhagyma
borsikafű
4 db közepes burgonya
flekken fűszerkeverék
só
olaj a sütéshez
Elkészítés A májat megmossuk, szárazra itatjuk, borsikafűvel megszórjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a fokhagymát héjával együtt gerezdekre bontjuk. Egy mélyebb serpenyőbe olajat öntünk, a májakat belehelyezzük, rádobjuk a hagymát és a fokhagymagerezdeket, majd lefedve, lassan pároljuk-sütjük, időközben egyszer megfordítva a májakat.
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, 2-3 centiméteres kockákra vágjuk, és meghintjük a flekkenfűszerrel, majd forró olajban, lefedés nélkül sütjük, amíg megpirul. Időnként óvatosan megkeverjük, vigyázva, hogy össze ne törjön.
Tipp A burgonya sütését előbb kezdjük meg, mint ahogy a májat sütni kezdenénk, hogy egyszerre készüljenek el. Savanyúságot kínáljunk a fogás mellé.