Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fokhagymás máj burgonyával, Dobitól
2016.09.20

fokhagymas-maj.jpg

Hozzávalók 2 főre

40-50 dkg csirkemáj

borsikafű

1/2 fej vöröshagyma

1/2 fej fokhagyma

borsikafű

4 db közepes burgonya

flekken fűszerkeverék

olaj a sütéshez

Elkészítés A májat megmossuk, szárazra itatjuk, borsikafűvel megszórjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a fokhagymát héjával együtt gerezdekre bontjuk. Egy mélyebb serpenyőbe olajat öntünk, a májakat belehelyezzük, rádobjuk a hagymát és a fokhagymagerezdeket, majd lefedve, lassan pároljuk-sütjük, időközben egyszer megfordítva a májakat.

A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, 2-3 centiméteres kockákra vágjuk, és meghintjük a flekkenfűszerrel, majd forró olajban, lefedés nélkül sütjük, amíg megpirul. Időnként óvatosan megkeverjük, vigyázva, hogy össze ne törjön.

Tipp A burgonya sütését előbb kezdjük meg, mint ahogy a májat sütni kezdenénk, hogy egyszerre készüljenek el. Savanyúságot kínáljunk a fogás mellé.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.