Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre (körítésként)
2 db nagyobb édeskömény
1 evőkanálnyi vaj
1 /2 dl fehérbor
2 gerezd fokhagyma
borsikafű
só
Elkészítés
Az édesköményeket megtisztítjuk, a leveleket eltávolítjuk, a zöld színűeket félretesszük. A gumókat negyedekbe vágjuk, a fokhagymát átpréseljük.
A gumódarabokat egy tepsiben egymás mellé sorakoztatjuk, megszórjuk sóval, borsikafűvel, elosztjuk az édesköményen a fokhagymát, rámorzsoljuk a vajat, aláöntjük a bort, és 220 fokos sütőben, alufóliával letakarva pároljuk, amíg megpuhul (kb. 20 perc).
Ha a gumók megpuhultak, az alufóliát eltávolítva kissé megpirítjuk őket. Amikor tálaljuk, rászórjuk a félretett zöld leveleket.
Tipp A kiindulópont ezúttal Jamie Oliver receptje volt - de ő fehérbor helyett vermuttal, borsika helyett borssal ízesítette. Halak, szárnyasok mellé remek.