Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 6 db közepes burgonya, 1 kis pohár tejföl, 1 kk só, 2 db babérlevél, 1-1 evőkanálnyi frissen aprított különféle zöldfűszer: petrezselyemzöld, oregánó, kapor, lestyán és rozmaring, 4-5 gerezd zúzott fokhagyma, őrölt színes bors a tálaláshoz
Elkészítés A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk és kb. 1,5 liter sós vízben feltesszük főni a babérlevelekkel együtt. A megfőtt burgonyát botmixerrel pépesítjük (a babérleveleket vegyük ki előtte), belekeverjük a zúzott fokhagymát és az aprított zöldfűszereket. A tejfölt kevés vízzel eldolgozzuk és a levesbe öntjük, pár percig még folytonosan keverjük és kicsit felforraljuk, de ne sokáig, mert a fűszerek íze elpárolog!
Azonnal tálaljuk. A tányérokat szórjuk meg frissen őrölt színes borssal.