Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fokhagymás burgonyakrémleves, zöldfűszerekkel
2014.06.12

 fokhagymas-burgonyakremleves--zoldfuszerekkel-005.jpg

Hozzávalók 4 személyre 6 db közepes burgonya, 1 kis pohár tejföl, 1 kk só, 2 db babérlevél, 1-1 evőkanálnyi frissen aprított különféle zöldfűszer: petrezselyemzöld, oregánó, kapor, lestyán és rozmaring, 4-5 gerezd zúzott fokhagyma, őrölt színes bors a tálaláshoz

Elkészítés A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk és kb. 1,5 liter sós vízben feltesszük főni a babérlevelekkel együtt. A megfőtt burgonyát botmixerrel pépesítjük (a babérleveleket vegyük ki előtte), belekeverjük a zúzott fokhagymát és az aprított zöldfűszereket. A tejfölt kevés vízzel eldolgozzuk és a levesbe öntjük, pár percig még folytonosan keverjük és kicsit felforraljuk, de ne sokáig, mert a fűszerek íze elpárolog!

Azonnal tálaljuk. A tányérokat szórjuk meg frissen őrölt színes borssal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.