Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
60-70 dkg fogasfilé
3-4 dkg liszt
só, bors
a sütéshez bő 0,5 dl olaj
A mártáshoz
4-5 dkg vaj
20 dkg koktélrák (konzervként vagy fagyasztva kapható)
10-12 dkg gomba
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
1 cs kapor
só
Elkészítés
A mártáshoz a gombát egyforma szeletekre/darabokra vágjuk, a vajon kissé megpároljuk, utána sózzuk, majd felöntjük a borral. Fedő alatt, közepes hőfokon pároljuk tovább. Amikor már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a rákot. Ha a rák is kész, az egészhez hozzákeverjük a tejszínt és alacsony hőfokon összemelegítjük a mártást (de ne forrjon fel). Végül szükség esetén utánasózzuk és beleforgatjuk az apróra vágott kaprot.
A halat egyforma szeletekre vágjuk, a szeleteket sóval-borssal ízesítjük, megforgatjuk lisztben, és forró olajban átsütjük. Tányérokra adagoljuk, és minden adagra kanalazunk a mártásból. Azonnal fogyasztjuk.
Tipp Citromszeletet is adjunk mellé. Köretnek hagyományosan vajas petrezselymes burgonyát kínálnak hozzá, de rizzsel is nagyon finom.