Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fogasfilé Kárpáti módra
2016.10.02

karpati-fogasfile.jpg

Hozzávalók 4 főre

60-70 dkg fogasfilé

3-4 dkg liszt

só, bors

a sütéshez bő 0,5 dl olaj

A mártáshoz

4-5 dkg vaj

20 dkg koktélrák (konzervként vagy fagyasztva kapható)

10-12 dkg gomba

1 dl száraz fehérbor

2 dl tejszín

1 cs kapor

Elkészítés

A mártáshoz a gombát egyforma szeletekre/darabokra vágjuk, a vajon kissé megpároljuk, utána sózzuk, majd felöntjük a borral. Fedő alatt, közepes hőfokon pároljuk tovább. Amikor már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a rákot. Ha a rák is kész, az egészhez hozzákeverjük a tejszínt és alacsony hőfokon összemelegítjük a mártást (de ne forrjon fel). Végül szükség esetén utánasózzuk és beleforgatjuk az apróra vágott kaprot.

A halat egyforma szeletekre vágjuk, a szeleteket sóval-borssal ízesítjük, megforgatjuk lisztben, és forró olajban átsütjük. Tányérokra adagoljuk, és minden adagra kanalazunk a mártásból. Azonnal fogyasztjuk.

Tipp Citromszeletet is adjunk mellé. Köretnek hagyományosan vajas petrezselymes burgonyát kínálnak hozzá, de rizzsel is nagyon finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.