Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fish and chips, Dobitól
2015.08.30

20150824_144947.jpg

Hozzávalók 2 személyre

40 dkg tőkehalfilé
2 dl joghurt
1 dl tej

1 kk fokhagyma-granulátum (vagy 2 gerezd zúzott fokhagyma)

A panírhoz
rétesliszt
2 tojás
kapor
petrezselyem

morzsa
olaj

Köretnek

3 db nagyobb krumpli

Elkészítés A joghurtot a tejjel összekeverjük, sóval-fokhagymával ízesítjük, a halszeleteket az ízesített joghurtos pácban érleljük legalább egy órán át.

A panírhoz a tojásokat felverjük, egy kevés tejjel fellazítjuk, a szárított zöldfűszerekkel, sóval ízesítjük. A halszeleteket a joghurtos pácból kiemeljük, a  lisztben, a fűszeres tojásban, majd a morzsában megforgatjuk, olajban kirántjuk.

A meghámozott, megmosott krumplikat szárazra töröljük, hosszában feldaraboljuk, olajban  megsütjük.

Ügyeljünk, hogy a hal és a krumpli kb. egyszerre készüljön el!

Tipp A durvára darált, "kézműves" morzsában megforgatott halszeletek rusztikusak, ropogósabbak, mintha hagyományos morzsát használnánk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.