Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 személyre
40 dkg tőkehalfilé
2 dl joghurt
1 dl tej
só
1 kk fokhagyma-granulátum (vagy 2 gerezd zúzott fokhagyma)
A panírhoz
rétesliszt
2 tojás
kapor
petrezselyem
só
morzsa
olaj
Köretnek
3 db nagyobb krumpli
Elkészítés A joghurtot a tejjel összekeverjük, sóval-fokhagymával ízesítjük, a halszeleteket az ízesített joghurtos pácban érleljük legalább egy órán át.
A panírhoz a tojásokat felverjük, egy kevés tejjel fellazítjuk, a szárított zöldfűszerekkel, sóval ízesítjük. A halszeleteket a joghurtos pácból kiemeljük, a lisztben, a fűszeres tojásban, majd a morzsában megforgatjuk, olajban kirántjuk.
A meghámozott, megmosott krumplikat szárazra töröljük, hosszában feldaraboljuk, olajban megsütjük.
Ügyeljünk, hogy a hal és a krumpli kb. egyszerre készüljön el!
Tipp A durvára darált, "kézműves" morzsában megforgatott halszeletek rusztikusak, ropogósabbak, mintha hagyományos morzsát használnánk.