Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
A tésztához
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
15 dkg liszt
A töltelékhez
50 dkg tehéntúró
9 dkg étkezési keményítő
20 dkg porcukor
0,5 dl tej
4 dl 2 0%-os tejföl
1 citrom reszelt héja
2 közepes tojás
1,5 cs vaníliás cukor
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük.
A lisztet összekeverjük a porcukorral, majd gyorsan összegyúrjuk a vajjal és 10-15 percre betesszük a hűtőbe. Ezután sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm-es, kapcsos tortaformát. A tésztát gyorsan kinyújtjuk, a tortaforma aljára egyengetjük úgy, hogy legyen egy 3-4 cm-es pereme is. Megszurkáljuk, betesszük a sütőbe és szép aranysárgára sütjük.
Közben a krémhez egy nagy tálban jól eldolgozzuk a túrót, a keményítőt, a porcukrot, a tejet, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a tojásokat és a vaníliás cukrot, majd beleöntjük a sütőformában hagyott, elősütött tésztaformába.
Készre sütjük, hűlés után a formából kiszedjük és szeleteljük. Ízlés szerint porcukorral is meghinthetjük.
Tipp Ha sütés közben túlságosan gyorsan barnulna a tortánk teteje, fedjük le sütőpapírral.