Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Finom túrótorta
2016.08.17

turotorta.jpg

 

Hozzávalók

A tésztához

5 dkg porcukor

10 dkg vaj

15 dkg liszt

A töltelékhez

50 dkg tehéntúró

9 dkg étkezési keményítő

20 dkg porcukor

0,5 dl tej

4 dl 2 0%-os tejföl

1 citrom reszelt héja

2 közepes tojás

1,5 cs vaníliás cukor

 

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük.

A lisztet összekeverjük a porcukorral, majd gyorsan összegyúrjuk a vajjal és 10-15 percre betesszük a hűtőbe. Ezután sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm-es, kapcsos tortaformát. A tésztát gyorsan  kinyújtjuk, a tortaforma aljára egyengetjük úgy, hogy legyen egy 3-4 cm-es pereme is. Megszurkáljuk, betesszük a sütőbe és szép aranysárgára sütjük.

 

Közben a krémhez egy nagy tálban jól eldolgozzuk a túrót, a keményítőt, a porcukrot, a tejet, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a tojásokat és a vaníliás cukrot, majd beleöntjük a sütőformában hagyott, elősütött tésztaformába. 

 

Készre sütjük, hűlés után a formából kiszedjük és szeleteljük. Ízlés szerint porcukorral is meghinthetjük.

 

Tipp Ha sütés közben túlságosan gyorsan barnulna a tortánk teteje, fedjük le sütőpapírral.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.