Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 15 dkg puha vaj, 18 dkg porcukor, 16 dkg búzadara, 5 egész tojás, fél citrom reszelt héja, kimagozott gyümölcs a tetejére (sárgabarack, meggy, szilva), a tetejére vaníliás cukor
Elkészítés Előmelegítjük a sütőt. A vajat és a cukrot habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azokkal is tovább keverjük, végül beletesszük a citromhéjat és kanalanként a búzadarát. A masszát sütőpapírral kibélelt, mélyebb tepsibe öntjük.
A kimagozott gyümölccsel végigrakjuk a tészta tetejét (a szilvát, barackot felezve tesszük rá), kissé belenyomkodjuk. Közepes hőfokon készre sütjük. Ha kihűlt, vaníliás cukorral meghintjük.
Tipp Ha szilvával vagy meggyel készítjük, egy kevés őrölt fahéjat is keverhetünk a gyümölcshöz, mielőtt felhasználnánk.