Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
5 friss, lehetőleg tanyasi tojás
1 liter tej
2 csomag vaníliás cukor
7 ek kristálycukor
csipetnyi só
1 tábla fehércsoki
mazsola, ízlés szerint
Elkészítés
A mazsolát (úgy fél maréknyit használtam) megmostam és forró vízbe áztattam.
A tejet a vaníliás cukorral felforraltam.
Közben szétválasztottam a tojásokat, a fehérjét a sóval és 1 ek cukorral kemény habbá vertem. A tojáshabból kanál segítségével a forró tejbe habgaluskákat, habfelhőket, habgombolyagokat szaggattam, pár percig főztem mindkét oldalukat, majd a kész habokat lecsöpögtetve egy mély tálba szedtem.
A tojások sárgáját a maradék cukorral kikevertem. A forró tejből a tojássárgájához mertem kb. 1-1,5 deciliternyit, azután az egészet fokozatosan visszatöltöttem a tejbe. Kevergetni kell, nehogy összefusson. További 5 percig főztem.
Lehúztam a tűzről, és belekevertem a kockákra tört csokoládét. A mazsolát a tojáshabra szórtam, végül ráöntöttem a tejkeveréket.
Tipp Jéghidegre hűtve fogyasztottuk.
Levin mondja Bevallom, én nem állok sorba többször üresre kanalazott tányérral e tejkrémes desszertért, de engedve a madártej-rajongói családtagok nyomásának, elkészítettem. A klasszikus anyu-féle verziót fehércsokival bolondítottam, mert hát nem férek a bőrömbe: nem bírom a konvenciókat! Megérte, finom lett! ;)