Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fehérboros csirkemell, márványsajttal
2013.02.08

feherboros-marvanysajtos-csirkemell-016.jpg

Hozzávalók 4 személyre 8-10 szelet bacon, 2 db csirkemell kifilézve, lebőrözve, 3,5 dl félédes fehér bor, 20 dkg márványsajt, (Roquefort), só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg mazsola, 5 dkg vörösáfonya

Elkészítés Egy keskenyebb hőálló tál alját kibéleljük keresztbe fektetett baconszeletekkel úgy, hogy a tál szélén túl érjenek. A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Egy sor csirkemellszeletet terítünk a szalonnákra, tetejükre morzsolunk a márványsajtból, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. Így folytatjuk tovább, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A rakott húst betakarjuk a baconszeletek tálon túl nyúló részével. Az egészet meglocsoljuk a borral, rászórjuk a mazsolát és vörösáfonyát, majd alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 45 perc alatt megsütjük, majd A végén levesszük a fóliát és kb. 5-10 percalatt megpirítjuk.

Tipp A szeleteléshez használjunk éles kést, a hússzeleteket locsoljuk meg bőségesen a szafttal. Salátaleveleken tálaljuk. Burgonyapüré illik hozzá a legjobban, de párolt rizzsel is finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.