Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fasírtkoszorú
2017.03.03

fasirtkoszoru2.jpg

Hozzávalók

60 dkg sertéshús (lapocka, tarja)

2 db egész tojás

2 szelet (félbarna) kenyér

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

ízlés szerint só és őrölt fekete bors

2 kk pirospaprika

apróra vágott petrezselyemzöld

2 kk majoránna

10 vékony szelet  bacon

Elkészítés A húst megtisztítjuk a hártyáktól, zsíroktól, megmossuk, majd ledaráljuk (vagy vehetünk kész darált húst). Hozzádaráljuk a megtisztított  vöröshagymát és fokhagymát (vagy nagyon apróra vágva, zúzva keverjük bele), hozzáadjuk a langyos vízben puhára áztatott, majd alaposan kinyomkodott kenyeret, a tojásokat, és a többi fűszerrel, sóval ízesítjük. Kézzel alaposan összedolgozzuk.

Egy koszorú alakú kuglófformát beterítünk baconszeletekkel oly módon, hogy két szélük túlnyúljon a formán. A fasírthússal megtöltjük,  a  baconszeleteket ráhajtjuk a tetejére és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.

Amikor kissé kihűlt a fasírt, tálra borítjuk és paradicsomokkal díszítjük. Párolt rizzsel, vagy sült krumplival körítjük, savanyúsággal vagy paprikával, uborkával is kínálhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.