Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
60 dkg sertéshús (lapocka, tarja)
2 db egész tojás
2 szelet (félbarna) kenyér
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só és őrölt fekete bors
2 kk pirospaprika
apróra vágott petrezselyemzöld
2 kk majoránna
10 vékony szelet bacon
Elkészítés A húst megtisztítjuk a hártyáktól, zsíroktól, megmossuk, majd ledaráljuk (vagy vehetünk kész darált húst). Hozzádaráljuk a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát (vagy nagyon apróra vágva, zúzva keverjük bele), hozzáadjuk a langyos vízben puhára áztatott, majd alaposan kinyomkodott kenyeret, a tojásokat, és a többi fűszerrel, sóval ízesítjük. Kézzel alaposan összedolgozzuk.
Egy koszorú alakú kuglófformát beterítünk baconszeletekkel oly módon, hogy két szélük túlnyúljon a formán. A fasírthússal megtöltjük, a baconszeleteket ráhajtjuk a tetejére és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
Amikor kissé kihűlt a fasírt, tálra borítjuk és paradicsomokkal díszítjük. Párolt rizzsel, vagy sült krumplival körítjük, savanyúsággal vagy paprikával, uborkával is kínálhatjuk.