Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
Kb. 20 dkg farfalle tészta
1 db padlizsán
1 db kb. 15 cm-es póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3-4 közepes fej gomba
1 dl fehérbor
provance-i fűszer
fehérbors
só
olíivaolaj
reszelt sajt
Elkészítés
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a padlizsánt meghámozzuk, kisebb kockákra daraboljuk. A gombát és a padlizsánt rádobjuk a hagymára, sózzuk,
borsozzuk, provance-i fűszerrel fűszerezzük, és néhány percig pároljuk-pirítjuk.
Néhány perc múlva hozzáadjuk a megtisztított, préselt fokhagymát. Ha kissé már megpirult, apránként felöntjük a borral. A ragut mindvégig, folyamatosan kevergetjük, hogy a padlizsán összetörjön, félig pépessé váljon.
A sós-olajos vízben megfőtt és leszűrt tésztára halmozzuk a ragut, és a
sajttal meghintve, forrón tálaljuk.
Tipp Frissen felaprított bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.