Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Farfalle provance-i padlizsánraguval, Dobitól
2015.10.01

farfalle-provance-i-padlizsanraguval.jpg

 

Hozzávalók 2 főre

Kb. 20 dkg farfalle tészta
1 db padlizsán
1 db kb. 15 cm-es póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3-4 közepes fej gomba
1 dl fehérbor
provance-i fűszer
fehérbors

olíivaolaj
reszelt sajt

Elkészítés

A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a padlizsánt meghámozzuk, kisebb kockákra daraboljuk. A gombát és a padlizsánt rádobjuk a hagymára, sózzuk,
borsozzuk, provance-i fűszerrel fűszerezzük, és néhány percig pároljuk-pirítjuk.

Néhány perc múlva hozzáadjuk a megtisztított, préselt fokhagymát. Ha kissé már megpirult, apránként felöntjük a borral. A ragut mindvégig, folyamatosan kevergetjük, hogy a padlizsán összetörjön, félig pépessé váljon.

A sós-olajos vízben megfőtt és leszűrt tésztára halmozzuk a ragut, és a
sajttal meghintve, forrón tálaljuk.

Tipp Frissen felaprított  bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.