Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Erdei gyümölcsös desszertkrém
2017.01.03

erdei-gyumolcsos-desszertkrem.jpg

Hozzávalók

4 pohár natúr joghurt

20 dkg  ricotta vagy sovány tehéntúró

1 kis kanál vaníliaaroma

porcukor ízlés szerint

8-10 babapiskóta

20 dkg friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcs (pl. áfonya, ribizli)

4 ek erdeigyümölcs-lekvár

Elkészítés

A joghurtot simára keverjük a ricottával. Előzőleg beletesszük a vaníliaaromát és annyi porcukrot adunk hozzá, amilyen édesre a krémet készíteni szeretnénk.

4 üvegtálkába vagy -kehelybe egy rétegnyit teszünk a krémből, erre babapiskótadarabok kerülnek, majd megint krém, erre gyümölcsök, majd ismét krém, megint babapiskóta következik, végül krém és a legtetejére gyümölcs.

A lekvárt egy pici langyos vízzel elkeverjük, hogy folyósabb legyen, és a kelyhek tetejére egy-egy kanálnyit teszünk belőle.  

Fogyasztás előtt legalább 1 órára hűtőbe tesszük, ez idő alatt a piskóta is megpuhul.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.