Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Epres palacsinta csokoládészósszal
2013.05.17

epres-csokis-palacsinta-010.jpg

Hozzávalók 12 db palacsintához 2 db tojás, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz (ásványvíz), késhegynyi só és cukor, 2 ek olaj + a sütéshez 1 dl olaj

A csokoládészószhoz 3 ek kakaópor, 2 ek cukor, 1,5 dl tej

Az epertöltelékhez 30 dkg eper, 6-8 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, egy csipet fahéj, ízlés szerint citromlé

Elkészítés A palacsintatészta alapanyagait mély tálban jól összekeverjük (tejszín állagú legyen), majd fél órát pihentetjük és utána szükség esetén szódával vagy tejjel hígítjuk.

Sütés Ajánlott teflonserpenyőben sütni, mert kevesebb olaj kell hozzá (főként, hogy a tésztába már kevertünk olajat). Forrósítsuk meg a serpenyőt, pici olajjal kenjük meg, öntsünk bele egy kis merőkanálnyi tésztát és oszlassuk el a sütő felületén. Ha az alsó fele megsült, széles lapáttal fordítsuk meg és süssük készre - de ne túl nagy lángon, mert könnyen megéghet. Ha elkészült, csúsztassuk tányérra és folytassuk a műveletet, amíg a tészta el nem fogy.

Az epertöltelékhez az epreket alaposan megmossuk, zöldjüket levágjuk és a gyümölcsöt felszeleteljük. Egy lábosban felolvasztjuk a cukrot és ehhez adjuk az eperdarabokat. Összemelegítjük, kicsit besűrítjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat és fahéjat. Citromlevet csöpögtetünk rá.

A csokoládészósz elkészítéséhez egy lábosban kézi habverő segítségével összekeverjük a tejet, a kakaót és a cukrot, majd állandóan kevergetve felforraljuk és alacsonyabb hőfokon, hogy le ne égjen, besűrítjük.

Összeállítás A palacsintákat megtöltjük az eperrel, feltekerjük, vagy négybe hajtogatjuk. Tálaláskor a csokoládészószt még melegen a palacsintákra kanalazzuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.