Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Epres-karamelles ricottatorta, Levintől
2016.04.05

epres-karamelles-ricotta-torta.jpg

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához
150 g teljes kiőrlésű zabkeksz
100 g vaj
500 g ricotta
8 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál porcukor
200 g eper

Elkészítés
A kekszet morzsává törjük, elkeverjük 80 g-nyi olvasztott vajjal és a keveréket kapcsos tortaforma aljába simítjuk. Amíg a krém elkészül, mehet a hűtőbe.

6 evőkanál kristálycukrot alacsony lángon, kevergetés nélkül karamellizálunk, hozzáadjuk a maradék vajat és a ricotta felét. Lezárjuk alatta tüzet és a maradék ricottát is belekeverjük. Porcukorral ízesítjük és alaposan elkeverjük.

A krémet a kekszes alapra simítjuk és minimum 2-3 órára (de akár egy éjszakára) ismét hűtőben pihentetjük.

Tálalás előtt levesszük a forma oldalát, a tortát pedig óvatosan tálra tesszük. Megmosott, felvágott eperszemekkel díszítjük.

A maradék kristálycukorból újból karamellt készítünk és ezzel csepegtetjük meg az epreket.

Levin mondja Igazából valami sokkal karamellesebbre vágytam, nekem a ricotta elnyomta az égetett cukor ízét, de az eperrel párosítva végül nagyon kellemes kombináció lett.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.