Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Enchilada csirkével - mexikói húsos palacsinta
2017.03.01

mexikoi-enchilada-csirkevel-k.jpg

Hozzávalók 4 főre

 

8 tortilla (készen kapható)

40 dkg maradék főtt vagy sült csirkehús

2-3 ek olívaolaj

1 vöröshagyma

1 gerezd zúzott fokhagyma

kevés chilipor

2 x 10 dkg reszelt sajt

 

A mártáshoz

6-7 dl paradicsomlé

2 kis doboz sűrített paradicsom

csipetnyi őrölt fahéj

chilipor ízlés szerint

1 mk őrölt kömény (vagy római kömény)

2 gerezd zúzott fokhagyma

1 ek cukor (kihagyható)

Elkészítés

A vöröshagymát apróra vágjuk, az olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,  a chiliport. Ebbe az alapba belekeverjük a kisebb darabokra vágott csirkehúst és hozzáadunk 10 dkg reszelt sajtot.

A mártásba valókat összeturmixoljuk.

A tortillákat megtöltjük a húsos keverékkel, két végüket kissé behajtogathatjuk, hogy ne jöjjön ki belőlük a töltelék. Egyik oldalukon mindegyiket megkenhetjük egy kevés mártással is, mielőtt megtöltjük, hogy még puhábbak legyenek.

Tűzálló üvegtálba vagy tepsibe simítjuk a mártás egyharmadát, elrendezzük rajta a tortillákat, leöntjük a maradék mártással és a telejüket meghintjük a maradék reszelt sajttal.

Sütőben,közepes hőfokon sütjük készre, kb. 25-30 perc alatt. Ha a sajt kissé megpirult, már jó lesz.

Frissen fogyasztjuk.

Tipp Zöldsalátát, olívabogyót kínálhatunk hozzá. Aki szereti a nagyon csípős ízeket, a csirkéhez készített raguba a vöröshagymával együtt chilipaprikát is tehet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.