Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
8 tortilla (készen kapható)
40 dkg maradék főtt vagy sült csirkehús
2-3 ek olívaolaj
1 vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
kevés chilipor
2 x 10 dkg reszelt sajt
A mártáshoz
6-7 dl paradicsomlé
2 kis doboz sűrített paradicsom
csipetnyi őrölt fahéj
chilipor ízlés szerint
1 mk őrölt kömény (vagy római kömény)
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek cukor (kihagyható)
só
Elkészítés
A vöröshagymát apróra vágjuk, az olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a chiliport. Ebbe az alapba belekeverjük a kisebb darabokra vágott csirkehúst és hozzáadunk 10 dkg reszelt sajtot.
A mártásba valókat összeturmixoljuk.
A tortillákat megtöltjük a húsos keverékkel, két végüket kissé behajtogathatjuk, hogy ne jöjjön ki belőlük a töltelék. Egyik oldalukon mindegyiket megkenhetjük egy kevés mártással is, mielőtt megtöltjük, hogy még puhábbak legyenek.
Tűzálló üvegtálba vagy tepsibe simítjuk a mártás egyharmadát, elrendezzük rajta a tortillákat, leöntjük a maradék mártással és a telejüket meghintjük a maradék reszelt sajttal.
Sütőben,közepes hőfokon sütjük készre, kb. 25-30 perc alatt. Ha a sajt kissé megpirult, már jó lesz.
Frissen fogyasztjuk.
Tipp Zöldsalátát, olívabogyót kínálhatunk hozzá. Aki szereti a nagyon csípős ízeket, a csirkéhez készített raguba a vöröshagymával együtt chilipaprikát is tehet.