Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Ehető asztali dísz, pogácsatésztából
2014.03.23

asztali-disz-0031.jpg

Hozzávalók  20 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 20 dkg túró, 10 dkg margarin, 3 ek tejföl, 2 kk só,  3-4 dkg reszelt sajt, 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés Az alapanyagokból rugalmas tésztát gyúrunk, ha esetleg nagyon a kezünkhöz ragadna, szórjunk rá még egy kevés lisztet. Az alaposan összedolgozott tésztát legalább 2-3 órára tegyük hűtőbe, de a legjobb, ha egész éjszakán át pihentetjük, mert úgy a süteményünk könnyebb, porhanyósabb lesz.

Összeállítás A tésztából 20 db ujjnyi vastagságú, kb. 20 cm hosszú hurkát sodrunk. A hurkákat az egyik végüknél elkezdjük felcsavarni csigavonalban, és amikor a felén túlhaladtunk, a másik végüket is felcsavarjuk, de ellentétes irányban, és ez az oldaluk lehetőleg sokkal kisebb legyen a másiknál, hogy a képen látható alakzat készüljön. Amikor a csigák elkészültek, a maradék tésztát is hurkává sodorjuk, és egy nagy csigát csavarunk fel belőle (majd ez kerül a tál közepébe, ahogy a képen is látható). Az elkészült formák tetejét felvert tojással megkenjük, a nagy csiga tetjét sajttal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon pirosra sütjük.

Az elkészült süteményeket kör alakban nagy tálra rendezzük, közepükbe a nagy, csiga alakú sütemény kerül.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.