Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
3-4 nagy paradicsom (ha van: parasztparadicsom)
2 csokor újhagyma
2 ek olívaolaj
só
friss petrezselyemzöld
Elkészítés
A paradicsomot vékony szeletekre, a hagyma gyökérrészét vékony karikákra vágjuk. Egy tálban elhelyezünk egy sor paradicsomot, megszórjuk hagymakarikákkal, kissé megsózzuk, és egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
Így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak, végül az egészet friss, apróra vágott zöldpetrezselyemmel szórjuk meg. Frissen fogyasztjuk.
Tipp Sültekhez kiváló. Borsozhatjuk is, ha szeretnénk. A hagyma megmaradt zöldjét más ételek, saláták készítéséhez használhatjuk.