Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Egyben sült fasírt
2016.12.17

fasirt.jpg

Hozzávalók

50 dkg sertéshús (lapocka, tarja)

2 tojás

2 zsemle (vagy 2 szelet kenyér)

2 dl tej (kihagyható)

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

ízlés szerint só és őrölt feketebors

2 tk pirospaprika

apróra vágott petrezselyemzöld (kihagyható)

olaj

Elkészítés

A húst megtisztítjuk a hártyáktól, zsíroktól, megmossuk, majd ledaráljuk. Hozzádaráljuk a megtisztított  vöröshagymát és fokhagymát is.

Hozzáadjuk a langyos tejben (vagy vízben) puhára áztatott, majd alaposan kifacsart zsemléket, a tojásokat, és a többi fűszerrel, sóval ízesítjük. Kézzel alaposan összedolgozzuk.

Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt sütőformába nyomkodjuk, vagy 1-2 rudat formálunk belőle a tepsiben, olajjal megkenjük és közepes hőfokon pirosra sütjük.

Langyosan vagy hidegen szeleteljük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.