Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
1 db közepes édesburgonya
1 db édeskömény, zöldjével
kakukkfű
medvehagyma
só
olívaolaj
Elkészítés
Az édesburgonyát meghámozzuk, hasábokra szeleteljük. Az édesköményt megtisztítjuk, cikkekre, majd a cikkeket kockára vágjuk, és az édesburgonyával összekeverjük.
Az egészet a medvehagymával, kakukkfűvel beszórjuk, hozzáadjuk az édeskömény összevágott zöldjét, megsózzuk, az olívaolajjal meghintjük, egy sütőpapírral kibélelt kerámia- vagy teflontepsiben megforgatjuk.
Az alufóliával letakart tepsit 200 fokos sütőben pároljuk a zöldségeket, közben egyszer-kétszer megkeverjük. Amikor a zöldségek megpuhultak (kb. 30-40 perc), letakarás nélkül további 10 percig folytatjuk a sütést, hogy a zöldségek enyhén megpiruljanak.
Tipp Ezt a fogást önállóan vagy natúr sültekhez körítésként kínálhatjuk.