Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Édeskettes: édeskömény édesburgonyával, Dobitól
2016.03.06

edeskomeny-edesburgonyaval.jpg

Hozzávalók 2 főre

1 db közepes édesburgonya
1 db édeskömény, zöldjével
kakukkfű
medvehagyma

olívaolaj

Elkészítés

Az édesburgonyát meghámozzuk, hasábokra szeleteljük. Az édesköményt megtisztítjuk, cikkekre, majd a cikkeket kockára vágjuk, és az édesburgonyával összekeverjük.

Az egészet a medvehagymával, kakukkfűvel beszórjuk, hozzáadjuk az édeskömény összevágott zöldjét, megsózzuk, az olívaolajjal meghintjük, egy sütőpapírral kibélelt kerámia- vagy teflontepsiben megforgatjuk.

Az alufóliával letakart tepsit 200 fokos sütőben pároljuk a zöldségeket, közben egyszer-kétszer megkeverjük. Amikor a zöldségek megpuhultak (kb. 30-40 perc), letakarás nélkül  további 10 percig folytatjuk a sütést, hogy a zöldségek enyhén megpiruljanak.

Tipp Ezt a fogást önállóan vagy natúr sültekhez körítésként kínálhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.