Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Édesburgonya-szendvics
2017.03.24

edesburgonya-szendvics.jpg

Hozzávalók 4 főre

4 egyforma édesburgonya

1 ek olívaolaj

só, bors

zöldfűszer, pl. rozmaring (kihagyható)

4 ek túró, 4 ek tejföl

1-2 gerezd fokhagyma

1 nagy paradicsom

snidling vagy újhagyma zöldje

12 mag nélküli, fekete olajbogyó

Elkészítés

Az édesburgonyákat megmossuk, megtöröljük, félbevágjuk, sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk. A vágásfelületen mindet megkenjük olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk (tetszés szerint egy kevés zöldfűszert, pl. rozmaringot is szórhatunk rájuk).  Sütőben közepes hőfokon megsütjük.

Eközben a túrót villával összetörjük, elkeverjük a tejföllel, zúzott fokhagymával és ízlés szerint sóval fűszerezzük.

A paradicsomokból későbbi felhasználásra kiszedjük a velőt, a húsos-héjas részét apró kockákra vágjuk. Felaprítjuk a hagymát és az olajbogyót is.

Az elkészült burgonyákat tálon vagy tányérokon elrendezzük, mindegyikre teszünk a túrós keverékből, arra pedig a többi hozzávalóból. Azonnal fogyasztjuk.

Tipp Megszórhatjuk petrezselyemzölddel is.Ha nem előételnek, hanem önálló fogásnak szánjuk, készíthetünk belőle többet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.