Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
4 egyforma édesburgonya
1 ek olívaolaj
só, bors
zöldfűszer, pl. rozmaring (kihagyható)
4 ek túró, 4 ek tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
1 nagy paradicsom
snidling vagy újhagyma zöldje
12 mag nélküli, fekete olajbogyó
Elkészítés
Az édesburgonyákat megmossuk, megtöröljük, félbevágjuk, sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk. A vágásfelületen mindet megkenjük olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk (tetszés szerint egy kevés zöldfűszert, pl. rozmaringot is szórhatunk rájuk). Sütőben közepes hőfokon megsütjük.
Eközben a túrót villával összetörjük, elkeverjük a tejföllel, zúzott fokhagymával és ízlés szerint sóval fűszerezzük.
A paradicsomokból későbbi felhasználásra kiszedjük a velőt, a húsos-héjas részét apró kockákra vágjuk. Felaprítjuk a hagymát és az olajbogyót is.
Az elkészült burgonyákat tálon vagy tányérokon elrendezzük, mindegyikre teszünk a túrós keverékből, arra pedig a többi hozzávalóból. Azonnal fogyasztjuk.
Tipp Megszórhatjuk petrezselyemzölddel is.Ha nem előételnek, hanem önálló fogásnak szánjuk, készíthetünk belőle többet.