Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Édesburgonya sonkával és lilahagymával
2014.10.02

 img_0715.jpg

Hozzávalók 4 személyre 3 db édesburgonya, 2 db lilahagyma, 15 dkg serrano sonka (vagy ehhez hasonló füstölt sonka), 4-5 ek olívaolaj, 1 kk őrölt kakukkfű, 2 kk só, 1 mk őrölt bors

Elkészítés Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az édesburgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és elterítjük a tepsiben. Rákockázzuk a sonkát. A hagymákat hajszálvékony félkarikákra vágjuk és elrendezzük a burgonyakockák tetején. Az egészet sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, és kb. fél óra alatt készre sütjük.

Tipp Kínálhatjuk önmagában előételként, vagy pl. párolt zöldborsóval együtt is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.