Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 személyre
2 db sárgarépa
2 db közepes édesburgonya
1 db lilahagyma
2 dl narancslé (lehet frissen csavart, vagy 100%-os narancslé)
1 mk őrölt gyömbér
1 mk őrölt köménymag
1mk őrölt fahéj
só, bors
2 gerezd fokhagyma
5 dkg pirított dió
2 ek olaj
Elkészítés A répákat és az édesburgonyákat meghámozzuk, kisujjnyi csíkokra vagdaljuk. A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk és felszeleteljük. A narancslében elkeverjük a fűszereket (gyömbér, kömény, fahéj) és felhasználásig félretesszük.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat és rádobjuk a feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk és pár percig pirítjuk. Felöntjük a fűszeres narancslével és kb 20 perc alatt megpároljuk. Végül hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és magas hőfokon átpirítjuk.
Tipp Megszórjuk vagdalt, pirított dióval, és ízlés szerint aprított snidlinggel, vagy petrezselyemzölddel. Azonnal fogyasztjuk.