Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
kb. 70 dkg édesburgonya
2 dl almalé (vagy almakompót leve)
kb. 1 dl víz
2 ek olaj
kb. 10 dkg mascarpone a krémesítéshez
só, bors
snidling
Elkészítés Az édesburgonyát meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk és egy nagy serpenyőben kevés olajon átforgatjuk, kissé megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük az almalével és egy kevés vízzel. Lefedve, közepes hőfokon puhára pároljuk,
Villával összetörjük, botmixerrel pépesítjük, belekeverjük a mascarponét és habverővel krémesítjük. Ízlés szerint még sózzuk, vagy borsozzuk, aprított snidlinggel megszórva azonnal fogyaszthatjuk.
Tipp Könnyű sültekhez kiváló kísérő.