Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Édesburgonya-püré, köretnek
2016.02.21

1edesburgonya-pure.jpg

Hozzávalók 4 személyre

kb. 70 dkg édesburgonya

2 dl almalé (vagy almakompót leve)

kb. 1 dl víz

2 ek olaj

kb. 10 dkg mascarpone a krémesítéshez

só, bors

snidling

Elkészítés Az édesburgonyát meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk és egy nagy serpenyőben kevés olajon átforgatjuk, kissé megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük az almalével és egy kevés vízzel. Lefedve, közepes hőfokon puhára pároljuk,

Villával összetörjük, botmixerrel pépesítjük, belekeverjük a mascarponét és habverővel krémesítjük. Ízlés szerint még sózzuk, vagy borsozzuk, aprított snidlinggel megszórva azonnal fogyaszthatjuk.

Tipp Könnyű sültekhez kiváló kísérő.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.