Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 db édesburgonya meghámozva, felkockázva, 2 db kimagozott, savanykás alma meghámozva, felkockázva, 1 db narancs kifacsart leve, 1/2 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 dl főzőtejszín, 1 húsleveskocka (vagy zöldségleveskocka), 1 mk só, 1 ek cukor, késhegynyi reszelt szerecsendió, csipetnyi őrölt fahéj
Elkészítés Egy lábosban felhevítjük az olajat, és a hagymát megpirítjuk. Megszórjuk a cukorral és rövid ideig karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott édesburgonyát. Felengedjük annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje, beletesszük a leveskockát, sózzuk, és félpuhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a felkockázott almát, és puhulásig főzzük.
A levest végül botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a narancslevet, felforraljuk, és belekeverjük a tejszínt. Végül szerecsendiót reszelünk rá és őrölt fahéjjal fűszerezzük.