Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Édesburgonya-gratin
2016.12.04

edesburgonya-gratin.jpg

Hozzávalók 4 személyre

4 db édesburgonya

2,5 dl kókusztej

5 dkg vaj

1 egész tojás + 2 tojás sárgája

10 dkg reszelt sajt

2 gerezd fokhagyma

só, bors

csilipor ízlés szerint

szerecsendió

3-4 ek zsemlemorzsa

Elkészítés Az édesburgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, lábosba tesszük, felengedjük a kókusztejjel, sózzuk, borsozzuk és lefedve puhára főzzük.

A kissé kihűtött édesburgonyát villával összetörjük,  belekeverjük a vajat, a tojások sárgáját, az egész tojást, a reszelt sajt felét, és fűszerezzük szerecsendióval.

Egy hőálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, belesimítjuk az előkészített édesburgonyát, megszórjuk kevés zsemlemorzsával és a maradék reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Tálaláskor csiliporral is fűszerezhetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.