Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
4 db édesburgonya
2,5 dl kókusztej
5 dkg vaj
1 egész tojás + 2 tojás sárgája
10 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
só, bors
csilipor ízlés szerint
szerecsendió
3-4 ek zsemlemorzsa
Elkészítés Az édesburgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, lábosba tesszük, felengedjük a kókusztejjel, sózzuk, borsozzuk és lefedve puhára főzzük.
A kissé kihűtött édesburgonyát villával összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojások sárgáját, az egész tojást, a reszelt sajt felét, és fűszerezzük szerecsendióval.
Egy hőálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, belesimítjuk az előkészített édesburgonyát, megszórjuk kevés zsemlemorzsával és a maradék reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Tálaláskor csiliporral is fűszerezhetjük.