Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
2 db édesburgonya
3-4 db tojás
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
5 dkg reszelt parmezán sajt
só, bors, ételízesítő
olaj a sütéshez
Az öntethez
2 ek tejföl
2 ek tej
só, bors
Elkészítés
Az édesburgonyákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk és forró, sós vízben 2 percig előfőzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
Ezután a szeleteket lisztbe forgatjuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel fűszerezzük, belekeverjük a parmezánt és ebbe mártjuk a lisztes szeleteket, majd morzsával panírozzuk.
Az így előkészített édesburgonya-szeleteket bő, forró olajban pirosra sütjük, majd papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.
A tálaláshoz elkészítjük az öntetet: a tejfölt, tejet összekeverjük, fűszerezzük, és a burgonyapürére fektetett fűszeres édesburgonyákra öntjük.