Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
kb. 3,5 kg narancs
kb. 750 g cukor
1 rúd vanília
1 csomag 2:1 zselésítő
A narancsokat alaposan megmostam (forró víz, tiszta dörzsi szivacs), majd zöldséghámozóval vékonyan lehámoztam a héjukat.
A fehér hártyát levagdostam a gyümölcshúsról, azt felkockáztam, lecukroztam, hozzákevertem a narancshéjat, a vaníliarudat, és úgy másfél órán keresztül kis lángon, gyakran megkeverve főztem.
Kiszedtem a vaníliát, botmixerrel összetörtem a lekvárt, hozzáadtam a zselésítőt, és újabb kevergetős 10 perc főzés következett.
A lekvárt kimosott, kiszárított üvegekbe töltöttem, forrón fejre állítottam őket. Hat darab sorszámozott üveggel lett belőle.
Levin mondja Két dolgot állapítok meg minden egyes lekvárfőzés alkalmával:
1. soha többet, mert még a plafon is ragad a gyümölcstől;
2. legközelebb is, mert ez isteni lett!