Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Édes narancslekvár pikáns felhanggal, Levintől
2015.12.08

narancslekvar.jpg

Hozzávalók
kb. 3,5 kg narancs
kb. 750 g cukor
1 rúd vanília
1 csomag 2:1 zselésítő

A narancsokat alaposan megmostam (forró víz, tiszta dörzsi szivacs), majd zöldséghámozóval vékonyan lehámoztam a héjukat.

A fehér hártyát levagdostam a gyümölcshúsról, azt felkockáztam, lecukroztam,  hozzákevertem a narancshéjat, a vaníliarudat, és úgy másfél órán keresztül kis lángon, gyakran megkeverve főztem.

Kiszedtem a vaníliát, botmixerrel összetörtem a lekvárt, hozzáadtam a zselésítőt, és újabb kevergetős 10 perc főzés következett.

A lekvárt kimosott, kiszárított üvegekbe töltöttem, forrón fejre állítottam őket. Hat darab sorszámozott üveggel lett belőle.

Levin mondja Két dolgot állapítok meg minden egyes lekvárfőzés alkalmával:
1. soha többet, mert még a plafon is ragad a gyümölcstől;
2. legközelebb is, mert ez isteni lett!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.