Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
1 cékla
2 piros kápia paprika
só, bors
1 evőkanál cukor
2-3 evőkanál ecet
víz
olaj
Elkészítés
A céklát megmostam, meghámoztam, kis kockákra vágtam. A paprikát lecsumáztam és felszeleteltem. Egy tepsibe borítottam, kevés olajat öntöttem rá, kicsit sóztam, borsoztam, alaposan összekevertem és körülbelül egy és negyed óra alatt puhára sütöttem.
Cukorból, sóból, ecetből és vízből salátaöntetet készítettem, a még forró zöldségeket beleborítottam. Ebben a lében hűtöttem ki.
Minél tovább áll, annál finomabb lesz!
Levin mondja A cékla sütve most nagy kedvenc lett. Barátnőm mamája az ecetes céklasalátát mindig sült céklából készíti. Egészben süti, utána hámozza, karikázza, végül ráönti az ecetes levet. Viszont az egészben sütés rettentő időigényes művelet. Én dél körül álltam neki főzni, ezért egy rövidebb verziót kerestem.