Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
2 szelet ponty
5 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej hagyma
25 dkg gomba
1 db nagyobb zöldpaprika
1 db paradicsom
2 dl tejföl
2 kis gerezd fokhagyma
20 dkg csuszatészta
só
bors
csípős pirospaprika
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés A pontyszeleteket megmossuk, besózzuk, és a sóban legalább félórát pihentetjük. Pihentetés után a halat egy papírtörlőn leitatjuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük, félretesszük.
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján megpároljuk a megtisztított, felkarikázott hagymát. Az üvegesre pirított hagymára szórjuk a pirospaprikát, megkeverjük, az edényt a tűzről lehúzzuk.
A paradicsomot forró víz alatt lehámozzuk, a zöldpaprika csumáját eltávolítjuk, és mindkét zöldséget karikára vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és a paradicsommal, zöldpaprikával és a megtisztított, átpréselt fokhagymával együtt a hagymára tesszük, megsózzuk, majd lassú tűzön 10-15 percig főzzük, végül a tejföl 2/3 részével elkeverjük.
A tésztát sós-olajos vízben megfőzzük, leszűrjük, a gombás-tejfölös masszával összekeverjük, és egy tűzálló tálba terítjük. A tésztára tesszük a megsütött halat, a tésztára csöpögtetjük a tejföl maradékát, és 200 fokos sütőben, letakarás nélkül pirosra sütjük (kb. 20-25 perc).