Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók A tésztához 1 bögre liszt, 15 dkg darált dió, 1 csomag sütőpor, 1 kávéskanál fahéj, 10 dkg puha vaj (margarin), 1 bögre cukor, 2 egész tojás, kb. 3 dl tej A krémhez 1 tasak (főzős) csokoládés pudingpor, 3 dl tej, 2 ek rum, 15 dkg darált dió, 15 dkg puha vaj (margarin), 10 dkg porcukor,
Elkészítés A vajat a cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a felvert, egész tojásokat. A lisztet összkeverjük a sütőporral, a cukorral, a dióval, a fahéjjal. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a vajassat, és apránként annyi tejet, hogy sűrű, de folyós tésztát kapjunk. Ezt sütőpapírral bélelt, 20x30-as tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 25 perc). Ha kész, hagyjuk kihűlni.
A diókrémhez a tejet forrni tesszük. Még hidegen kiveszünk belőle néhány kanállal és a hideg tejet egy tálkában csomómentesre keverjük a pudingporral. Ezt folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a forró tejhez. Ha kezd besűrűsödni, és már majdnem kész, hozzáadjuk a diót. Még egyszer-kétszer megkeverjük és félretesszük, hagyjuk hűlni. Ezalatt a vajat habosra keverjük a cukorral és a rummal, amit végül a kihűlt pudingos krémhez keverünk.
A kihűlt tésztalapot megfelezzük, majd hosszában kettévágjuk. Így négy süteménylapunk lesz. Ezeket betöltjük a krémmel, majd a maradék krémmel bevonjuk az egészet.
Fogyasztás előtt dióval, csokoládészósszal, tejszínhabbal díszíthetjük.
Tipp Hasonló módon készíthetünk diós kockát. Ez esetben elegendő feleennyi krém! Hosszában kettévágjuk a süteménylapot, beletöltjük a krémet, majd a sütemény tetejét bevonjuk csokoládémázzal. Ha a csokoládémáz megszilárdult, kockákra vágjuk. Ízlés szerint készíthetjük vaníliás pudinggal is.