Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
8 dkg zsír (vagy vaj)
2 db egész tojás
25 dkg cukor
10 dkg darált dió
10 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 dl tej
vaníliás cukor a tetejére
Baracklekvár a kenéshez
Elkészítés A villával kissé felvert tojásokat a zsírral (vagy puha vajjal) robotgép segítségével habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, a cukrot és a diót, tovább keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszába szitáljuk, a maradék tejjel felöntjük és összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, 170 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, éles, hosszú késsel két lapra vágjuk, lekvárral megkenjük, a tetejére borítjuk a felső lapot, vaníliás cukorral megszórjuk és felkockázva kínáljuk.