Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Diós süti Teréztől
2016.06.21

kepkivagas.jpg

Hozzávalók

8 dkg zsír (vagy vaj)

2 db egész tojás

25 dkg cukor

10 dkg darált dió

10 dkg liszt

1 cs sütőpor

2 dl tej

vaníliás cukor a tetejére

Baracklekvár a kenéshez

Elkészítés A villával kissé felvert tojásokat a zsírral (vagy puha vajjal) robotgép segítségével habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, a cukrot és a diót, tovább keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszába szitáljuk, a maradék tejjel felöntjük és összedolgozzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, 170 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, éles, hosszú késsel két lapra vágjuk, lekvárral megkenjük, a tetejére borítjuk a felső lapot, vaníliás cukorral megszórjuk és felkockázva kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.