Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Diós linzer
2016.12.12

dios-linzer.jpg

 

Hozzávalók

30 dkg vaj (nem kell, hogy langyos legyen)

15 dkg darált dió

35 dkg liszt

15 dkg porcukor

1 egész tojás

1 tojássárgája

1 citrom reszelt héja

késhegynyi őrölt fahéj

Elkészítés

A lisztet és a diót egy mély tálban összekeverjük, és összemorzsoljuk velük a vajat. Utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Gyorsan dolgozzunk, különben a linzertészta felmelegszik és akkor nagyon ragadós lesz.

A kész tésztát 30 percig hűtőben pihentetjük, utána félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetszőleges formákra szaggatjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranysárgára sütjük.

Tipp Ha elkészült, még langyosan összeragaszthatunk kettőt-kettőt lekvárral. Porcukorral is meghinthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.