Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
30 dkg vaj (nem kell, hogy langyos legyen)
15 dkg darált dió
35 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés
A lisztet és a diót egy mély tálban összekeverjük, és összemorzsoljuk velük a vajat. Utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Gyorsan dolgozzunk, különben a linzertészta felmelegszik és akkor nagyon ragadós lesz.
A kész tésztát 30 percig hűtőben pihentetjük, utána félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetszőleges formákra szaggatjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranysárgára sütjük.
Tipp Ha elkészült, még langyosan összeragaszthatunk kettőt-kettőt lekvárral. Porcukorral is meghinthetjük.