Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Diós-lekváros palacsintatorta
2016.03.18

palacsintatorta2.jpg

 

Hozzávalók

3 tojás

12 dkg finomliszt

1 púpozott kávéskanál sütőpor

1,5 dl tej

csipetnyi só

csipetnyi cukor

15 dkg darált dió

egy kis üveg savanykás lekvár (pl. erdei bogyós gyümölcsökből)

1 tábla étcsokoládé

olaj

 

A díszítéshez fehércsokoládé-reszelék, gyümölcs, díszítőcukorka vagy bármi egyéb, ízlés szerint

 

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet, és sűrű, csomómentes tésztát keverünk belőle. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, beleforgatjuk a tésztába.

 

Előmelegített, pár cseppnyi olajjal megkent teflonserpenyőbe simítunk egy adag tésztát, mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd ezt addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy.

 

Az így elkészített amerikai palacsintákból egy szép tányéron összerakjuk a tortát, 1-1 palacsinta közé lekvár, majd dió kerül.

 

A csokoládét ½ ek olaj hozzáadásával, gőz fölött megolvasztjuk, és a csokoládémasszát a legfelső palacsintára kenjük. Nem baj (sőt!), ha a torta oldalán is végigfolyik.

 

A tortát végül kidekoráljuk, majd néhány órára a hűtőbe tesszük.

 

Tipp Tejszínhabbal kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.