Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Diós almatorta
2012.10.28

alm2-copy.jpgHozzávalók 25 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 2 dl tejföl, 3 tojás, 3+1 dkg vaj, fél csomag sütőpor, 10-12 dkg dió, 2 mk fahéj, 3 közepes méretű alma

Elkészítés Összekeverjük a lisztet 20 dkg cukorral, a sütőporral, 1 mk fahéjjal, hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját, és 3 dkg langyos, olvasztott vajat. A masszába belekeverjük a műanyag fólia alatt klopfolóval durvára tört dió felét, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A tetejét sűrűn meghintjük a maradék dióval, és a maradék cukor felével.

Gyorsan meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk az almát, hozzákeverünk 1 mk fahéjat és kirakjuk vele a torta tetejét, majd a maradék cukorral meghintjük. A tetején apró darabkákban elosztjuk a maradék vajat.

Előmelegített sütőben, közepes lángon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, cikkekre vágva kínáljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.