Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 12 darabhoz
1 bögre (2,5 dl) finomliszt
1/2 cs sütőpor
5 dkg vaj
2 db nagyobb cukkini (kinyomkodva összesen két bögrényi legyen)
5 szelet bacon
1/2 bögre parmezán sajt, reszelve
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 db tojás
só, őrölt bors
1 mk toszkán fűszerkeverék
Elkészítés A bacont és a hagymát felkockázzuk és egy serpenyőben a vajon üvegesre pirítjuk, félre tesszük, hogy kissé kihűljön. A cukkiniket csíkosan meghámozzuk úgy, hogy maradjon egy kevés zöld héjuk is, majd végüket levágjuk. Az így előkészített cukkiniket aprítóban ledaráljuk, tálba tesszük és pár perc múlva kinyomkodjuk, hogy felesleges levüket eltávolítsuk. Belekeverjük a felvert tojásokat, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, a fűszerkeverékkel ízesítjük. Hozzákeverjük a sült baconkockákat a hagymával, majd végül a sütőporral elkevert lisztet is.
A 12 darabos muffin-sütőt alaposan kivajazzuk, a masszával megtöltjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tipp Forrón sültekhez köretként is fogyaszthatjuk, kihűlve jó reggeli, vagy uzsonna, és salátával kiváló vacsora is lehet.