Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Cukkinis muffin
2016.07.27

cukkinis-muffin2.jpg

Hozzávalók 12 darabhoz

1 bögre (2,5 dl) finomliszt

1/2 cs sütőpor

5 dkg vaj

2 db nagyobb cukkini (kinyomkodva összesen két bögrényi legyen)

5 szelet bacon

1/2 bögre parmezán sajt, reszelve

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

3 db tojás

só, őrölt bors

1 mk toszkán fűszerkeverék

Elkészítés A bacont és a hagymát felkockázzuk és egy serpenyőben a vajon üvegesre pirítjuk, félre tesszük, hogy kissé kihűljön. A cukkiniket csíkosan meghámozzuk úgy, hogy maradjon egy kevés zöld héjuk is, majd végüket levágjuk. Az így előkészített cukkiniket aprítóban ledaráljuk, tálba tesszük és pár perc múlva kinyomkodjuk, hogy felesleges levüket eltávolítsuk. Belekeverjük a felvert tojásokat, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, a fűszerkeverékkel ízesítjük. Hozzákeverjük a sült baconkockákat a hagymával, majd végül a sütőporral elkevert lisztet is.

A 12 darabos muffin-sütőt alaposan kivajazzuk, a masszával megtöltjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tipp Forrón sültekhez köretként is fogyaszthatjuk, kihűlve jó reggeli, vagy uzsonna, és salátával kiváló vacsora is lehet.
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.