Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Cukkinifasírt pirított dióval és zabpehellyel
2014.10.13

cukkinifasirt-piitott-dioval-es-zabpehellyel-0021.jpg

Hozzávalók 15 darabhoz 2 db közepes, kemény cukkini, 4 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa, 8 ek apró zabpehely, 2 db tojás, 5 dkg pirított dió durvára törve, 5 dkg sós, pirított mogyoró ledarálva, 2 ek olaj, 2 ek aprított kapor, só, bors, 1 kk fűszerkeverék (pl. fasírthoz való) + 1 ek olaj a sütéshez

Elkészítés A cukkiniket nagylyukú reszelőn lereszeljük, 1 kávéskanálnyi sóval megszórjuk, összekeverjük, negyed órán át állni hagyjuk. Ezután levét kifacsarjuk, egy mély tálban összekeverjük a zsemlemorzsával, zabpehellyel, a felvert tojásokkal, a kaporral, sóval, borssal és a fűszerkeverékkel és 10 percet állni hagyjuk, hogy a zabpehely kissé megduzzadjon. Ezután belekeverjük a pirított diót és darált mogyorót, és az így kapott masszából kb. 15 darab közepes méretű pogácsát formálunk.

Egy gázsütőt kibélelünk sütőpapírfral, rásorakoztatjuk a fasírtokat, a tetejükre kevés olajat csöppentünk és 200 fokos sütőbe tesszük. 10 perc sütés után a tepsit óvatosan kivesszük, és a fasírtokat két kanál segítségével megfordítjuk, hogy egyenletesebben süljenek. További 5-10 perc után a pirosra sült fasírtokat forrón vagy langyosan fogyasztjuk, de még kihűlve is finomak!

Tipp Aki fűszeresebben szereti, keverjen a masszába előzőleg felkockázott és kevés olajon megpirított vöröshagymát, valamint 1-2 gerezd zúzott fokhagymát is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.