Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
3 db közepes, kemény cukkini
2 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa,
4 ek liszt
2 db tojás,
5 dkg reszelt sajt
2 ek olaj
só, bors, 1 kk fűszerkeverék
Elkészítés A cukkiniket és a répákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 1 kávéskanálnyi sóval megszórjuk, összekeverjük, negyed órán át állni hagyjuk. Ezután levüket kinyomkodjuk, egy mély tálban összekeverjük a zsemlemorzsával, a liszttel, a felvert tojásokkal, sóval, borssal és a fűszerkeverékkel és 10 percig állni hagyjuk, hogy a zsemlemorzsa kissé megduzzadjon. Ezután belekeverjük a felkockázott vöröshagymát, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, és az így kapott masszából kb. 20 darab közepes méretű pogácsát formálunk.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rásorakoztatjuk a fasírtokat, a tetejükre kevés olajat csöppentünk és 200 fokos sütőbe tesszük. 10 perc sütés után a tepsit óvatosan kivesszük, és a fasírtokat két kanál segítségével megfordítjuk, hogy egyenletesebben süljenek. További 10 perc alatt pirosra sütjük a másik oldalukat is.