Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Cukkini-répafasírt
2016.04.29

image--2-.jpg

Hozzávalók 4 személyre

3 db közepes, kemény cukkini

2 db sárgarépa

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

4 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa, 

4 ek liszt

2 db tojás, 

5 dkg reszelt sajt

2 ek olaj

só, bors, 1 kk fűszerkeverék

Elkészítés A cukkiniket és a répákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 1 kávéskanálnyi sóval megszórjuk, összekeverjük, negyed órán át állni hagyjuk. Ezután levüket kinyomkodjuk, egy mély tálban összekeverjük a zsemlemorzsával, a liszttel, a felvert tojásokkal, sóval, borssal és a fűszerkeverékkel és 10 percig állni hagyjuk, hogy a zsemlemorzsa kissé megduzzadjon. Ezután belekeverjük a felkockázott vöröshagymát, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát,  és az így kapott masszából kb. 20 darab közepes méretű pogácsát formálunk.

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rásorakoztatjuk a fasírtokat, a tetejükre kevés olajat csöppentünk és 200 fokos sütőbe tesszük. 10 perc sütés után a tepsit óvatosan kivesszük, és a fasírtokat két kanál segítségével megfordítjuk, hogy egyenletesebben süljenek. További 10 perc alatt pirosra sütjük a másik oldalukat is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.