Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
A tésztához 4 tojás, 17 dkg cukor, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 1 zacskó sütőpor, 2 ek kakaópor
A krémhez 1 csomag csoki ízű pudingpor (főzhető), 20 dkg étcsoki, 20 dkg vaj, porcukor, valamilyen savanykás lekvár (pl. málna, meggy, ribizli)
A díszítéshez csokoládéforgács
Elkészítés A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 4 ek hideg vízzel kemény habbá verjük. A cukrot rászórjuk, és krémes állagúra keverjük. Beledolgozzuk a tojások sárgáját is. A lisztet a keményítővel, a sütőporral, a kakaóval, és egy csipet sóval elkeverjük, és a tojásos krémre szitáljuk. Óvatosan összekeverjük. A masszát 26 cm-es, kapcsos tortaformába öntjük, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Rácsra borítjuk, kihűtjük.
A krémhez a zacskón olvasható előírás szerint megfőzzük a pudingot. A csokoládét megolvasztjuk a vajjal, a pudinghoz keverjük, porcukorral kicsit még édesítjük. A tortát 2 vagy 3 lapra vágjuk.
A krémet a tortalapok számától függően 2 vagy 3 részre osztjuk. Az első (1 vagy 2) lapot megkenjük lekvárral, és 1 rész krémmel, a maradék krémmel pedig bevonjuk a torta tetejét és oldalát.
Végül a tetejét megszórjuk a csokoládéforgáccsal.