Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csokoládétorta Anditól
2013.03.11

csokoladetorta.jpg

Hozzávalók

 

A tésztához 4 tojás, 17 dkg cukor, 10 dkg liszt, 5  dkg étkezési keményítő, 1  zacskó sütőpor, 2  ek kakaópor

A krémhez 1  csomag csoki ízű pudingpor (főzhető), 20 dkg étcsoki, 20 dkg vaj, porcukor, valamilyen savanykás lekvár (pl. málna, meggy, ribizli)
 
A díszítéshez csokoládéforgács

Elkészítés A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 4 ek hideg vízzel kemény habbá verjük. A cukrot rászórjuk, és krémes állagúra keverjük. Beledolgozzuk a tojások sárgáját is. A lisztet a keményítővel, a sütőporral, a kakaóval, és egy csipet sóval elkeverjük, és a tojásos krémre szitáljuk. Óvatosan összekeverjük. A masszát 26 cm-es, kapcsos tortaformába öntjük, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Rácsra borítjuk, kihűtjük.

A krémhez a zacskón olvasható előírás szerint megfőzzük a pudingot. A csokoládét megolvasztjuk a vajjal, a pudinghoz keverjük, porcukorral kicsit még édesítjük.  A tortát 2 vagy 3  lapra vágjuk.

A krémet a tortalapok számától függően 2 vagy 3 részre osztjuk. Az első (1 vagy 2)  lapot megkenjük lekvárral, és 1 rész krémmel, a maradék krémmel pedig bevonjuk a torta tetejét és oldalát.

Végül a tetejét megszórjuk a csokoládéforgáccsal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.