Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csokoládészósz
2017.02.08

csokoladeszosz2.jpg

Hozzávalók

2 tojás

2 dkg natúr kakaópor

késhegynyi liszt

0,5 l tej

15 dkg cukor

Elkészítés

Egy mélyebb edényben simára keverjük a 2 egész tojást a kakaóval és a liszttel. A tejet a cukorral forrni tesszük. Ha felforrt, folytonos keveréssel, kisebb adagokban a tojásos masszához adjuk, majd az egészet átöntjük a tejforraló lábasba. Az első buggyanásig melegítjük, kevergetve.

Tipp Langyosan vagy hidegen kínáljuk, szárazabb süteményekhez vagy desszertekhez.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kosazsu@t-online.hu

(zsuzsa kosa, 2017.03.06 06:59)

Szeretném elkészíteni, de bizonytalan vagyok, hogy a tej mennyisége (recept szerint 0,5 dl) elég-e?
Köszönöm a választ!

Re: kosazsu@t-online.hu

(Világrecept, 2017.04.02 09:15)

Kedves Zsuzsa, a fél dl az tévedés, bocsánat, fél literről van szó, köszönjük az észrevételt és javítjuk a receptet.
Reméljük, hogy továbbra is használod az oldalt, köszönettel: Hédi és Éva