Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csokoládés túrótorta
2012.02.20

csokolades-turotorta-005.jpg Hozzávalók A piskótához 4 tojás, 16 dkg kristálycukor, 10 dkg liszt, 4 dkg kakaópor, 10 dkg vaj vagy margarin, pici só A krémhez 50 dkg jó minőségű tehéntúró, 20 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1,5 dl tejszín

Elkészítés A vajas piskótához a tojások fehérjét mixerrel félkemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, míg kemény habot nem kapunk. Ekkor a tojások  sárgáját egyenként óvatosan belekeverjük. Kanalanként hozzászitáljuk a lisztet és a kakaót, majd az olvasztott vajat is belekeverjük ( a vaj ne legyen forró, csak langyos). A tésztát nagyméretű tepsibe öntjük (lehetőség szerint minél vékonyabb piskótát készítsünk). 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, 4 egyenlő részre vágjuk és az így kapott lapokat a következő túrókrémmel töltjük meg.

A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot alaposan összedolgozzuk a puha vajjal (a legjobb botmixerrel dolgozni, mert akkor teljesen krémes lesz a túró). Hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt, reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ezzel a krémmel kenjük meg a tortalapokat.  A torta tetejére csokoládéforgácsot szórunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.