Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
200 g étcsokoládé
80 g vaj
2 tojás sárgája
1 evőkanál tej
1 evőkanál illatos alkohol (pálinka, konyak)
1-2 csepp narancsaroma (elhagyható)
3 evőkanál sűrített tej
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál kakaópor
Elkészítés
A csokoládét a tejjel vízgőz felett felolvasztjuk. Levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, az alkoholt, az aromát, a sűrített tejet és a cukrot.
Legalább 5 percig keverjük.
Egy szögletes tepsit vagy dobozformát kibélelünk fóliával és belesimítjuk a csokoládémasszát.
Minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
A kakaóport egy mélyebb tálba szórjuk, a csokoládét pedig felkockázzuk.
Az ujjunkkal gyors mozdulatokkal a négyzetekből gombócokat formázunk, majd kakaóba hempergetjük a trüffeleket.
Fogyasztásig hűvös helyen tároljuk.
Levin mondja
Az idén megfogadtam, nem gyártok csokoládét karácsonyra. Eddig tartom is magam ehhez az elhatározáshoz, mert ez a trüffel NEM karácsonyra készült.
A Nyilas jegybe lépés tiszteletére.
Drága nagymamám - akinek ebben a hónapban lenne születésnapja - imádta volna. Picike, gömbölyű, tömény, keserű mennyország. (Elnézést a képzavarért, de nekem speciel ilyen ízek élvezetétől zengnek hozsannát a kis angyalkák a fejemben. És a nagyit ismerve, neki is.)
Szóval, mama: most egy falatnyi időre együtt ücsörgünk egy felhő szélén, lógatjuk a lábunkat, csokoládétrüffelt falatozunk, és jól megkritizálunk mindenkit...