Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csokoládés semifreddo, Levintől
2015.11.02

csokolades-semifreddo.jpg

Hozzávalók

200 g jó minőségű étcsokoládé
70 g vaj
2 tojás
csipet só
2 evőkanál porcukor
3 dl tejszín
konyak

4 tojásból piskóta
4 szilva
vaníliás cukor
őrölt fahéj
rozé
porcukor

3 Vilmos-körte
vaj
cukor

szőlő

Elkészítés

Előző nap, de a találás előtt minimum hat órával elkészítjük a csokoládékrémet: vízgőz felett felolvasztjuk fel a csokoládét és a vajat, majd langyosra hűtjük. A tejszínt a porcukorral lágy habbá, a tojásokat a csipetnyi sóval felverjük.

Összeforgatjuk a csokoládét, a tejszínt, a tojást és egy löttyintésnyi konyakot.
Kis poharakba porciózzuk és alaposan lehűtjük.

Díszítésnek csokoládéleveket készítettem. Ehhez megolvasztottam az étcsokoládét egy picike olajjal, majd a megmosott, ehető levelek (pl. citromfű) fonákjára kentem ecsettel. Azért a fonákra, mert ott élesebb és szebb az erezet. Lehűtöttem, majd óvatosan lehúztam a levelet a csokiról.

A szilvát meghámoztam, kimagoztam, majd összeforraltam a vaníliás porcukorral, a fahéjjal és egy kevés rozéval.

A piskótából nagy pogácsaszaggatóval köröket szúrtam ki, megkentem a szilvás masszával, rátettem egy újabb kört, és kívül is beborítottam vele. A porcukor tálalás előtt került rá.

A körtét meghámoztam, négyfelé vágtam és kiszedtem a magházát. A cukrot aranybarnára olvasztottam, majd hozzáadtam a vajat, és megforgattam benne a körteszeleteket. Tálalásnál rácsurgattam a maradék karamellt.

Minden tányérra került egy pohár csokoládékrém, egy szilvatortácska, néhány szelet körte és egy kis fürt szőlő.

Levin mondja Ezt a csokoládékrémet J. Oliver első szakácskönyvéből vettem. Ezzel bárkit levehetünk a lábáról, aki szereti a csokoládét. (Aki nem, azt nem is érdemes...)

Évszak szerint is remekül variálható, akár egy csipetnyi fűszerezéssel vagy a mellé kínált gyümölcsökkel. Az ősz legjellemzőbb három gyümölcse került nálam terítékre, három különböző formában. A szilva húsát kicsomagoltam a kemény héjból és gyors, könnyű lekvárt készítettem belőle, a körtét karamellizáltam, a muskotályos szőlő pedig maradt nyersen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.