Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csokoládés gesztenyekrém, Dobitól
2016.04.16

csokolades-gesztenyekrem.jpg

Hozzávalók 6 főre

40 dkg gesztenyemassza
3 dl tejszín
fél dl tej
2 evőkanál porcukor
fél dl rum

A csokiöntethez
10 dkg kakaópor
10 dkg cukor
2 dl víz
késhegynyi gyömbérpor

10-12 db babapiskóta
1-1 1/2 dl erős feketekávé

Elkészítés

Először a csokiöntetet készítjük el. A cukrot a kakaóporral elkeverjük, a vízzel felolvasztjuk, és folyamatos kevergetés mellett  sűrű masszává főzzük.

A tejszínt porcukorral ízesítjük, és habszifonban habot készítünk belőle. A gesztenyemasszát a tejjel, a rummal, és a tejszínhab felével fellazítjuk, hozzákeverünk 3-4 evőkanál csokiöntetet.

A babapiskótákat egyenként 4-5 darabra tördeljük, a feketekávéval megöntözzük, vagy a piskótákat a kávéba mártogatjuk.

A piskótákat 6 magas kehely alján elosztjuk, rájuk halmozzuk a gesztenyekrémet, és a tetejükre öntjük a csokoládékrémet.

Néhány órára a hűtőbe tesszük a kelyheket, majd amikor tálaljuk, a krém tetejére nyomjuk a maradék tejszínhabot.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.