Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 6 főre
40 dkg gesztenyemassza
3 dl tejszín
fél dl tej
2 evőkanál porcukor
fél dl rum
A csokiöntethez
10 dkg kakaópor
10 dkg cukor
2 dl víz
késhegynyi gyömbérpor
10-12 db babapiskóta
1-1 1/2 dl erős feketekávé
Elkészítés
Először a csokiöntetet készítjük el. A cukrot a kakaóporral elkeverjük, a vízzel felolvasztjuk, és folyamatos kevergetés mellett sűrű masszává főzzük.
A tejszínt porcukorral ízesítjük, és habszifonban habot készítünk belőle. A gesztenyemasszát a tejjel, a rummal, és a tejszínhab felével fellazítjuk, hozzákeverünk 3-4 evőkanál csokiöntetet.
A babapiskótákat egyenként 4-5 darabra tördeljük, a feketekávéval megöntözzük, vagy a piskótákat a kávéba mártogatjuk.
A piskótákat 6 magas kehely alján elosztjuk, rájuk halmozzuk a gesztenyekrémet, és a tetejükre öntjük a csokoládékrémet.
Néhány órára a hűtőbe tesszük a kelyheket, majd amikor tálaljuk, a krém tetejére nyomjuk a maradék tejszínhabot.