Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csokoládés fügetorta
2013.09.14

csokolades-fugetorta.jpg

Hozzávalók 18 cm átmérőjű süteményhez 25 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 mk szódabikarbóna, 1 cs vaníliás cukor, csipetnyi só, 3 egész tojás, 3 ek méz, 20 dkg friss, vagy darabolt aszalt füge, 10 dkg apróra tört étcsokoládé, késhegynyi őrölt fahéj + őrölt gyömbér + őrölt szegfűszeg, 1 citrom reszelt héja, 0,5 dl tej

Elkészítés Előmelegítjük a sütőt. Összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot és a sót. Egy másik edényben villával felverjük a tojásokat, hozzájuk keverjük a mézet, a kis kockákra vágott fügét, a csokoládédarabkákat és a fűszereket. Mindezt fakanál segítségével jól összedolgozzuk a lisztes keverékkel, s közben annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű, épp hogy önthető, de folyékony tésztamasszát kapjunk. Ezt sütőpapírral bélelt, 18 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába (vagy hasonló sütőedénybe) simítjuk és közepes hőfokon aranypirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően átsült-e már.

Tipp Ha szárított fügével készítjük, a fügét legalább 1 órára áztassuk be langyos vízbe felhasználás előtt! Kínálhatjuk, teához, kávéhoz, de fagylalt mellé is remek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.