Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csokis-kekszes piskótatekercs
2015.08.22

csokis-kekszes-piskotatekercs-008.jpg

Hozzávalók

4 tojás

16 dkg kristálycukor

14 dkg liszt

10 dkg vaj vagy margarin

pici só

A kekszes krémhez

1 db étcsokoládés pudingpor + 4 ek cukor

4 ek kakaópor

3,5 dl tej

5-6 ek darált keksz

2 ek lekvár (pl. sárgabarack),

kb. 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés A kakaós pudingporból és a tejből sűrű pudingot főzünk és kihűtjük. Belekeverjük a kakaóport és a lekvárt, majd annyi darált kekszet és kókuszreszeléket, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

A vajas piskótához a tojások fehérjét mixerrel félkemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, míg kemény habot nem kapunk. Ekkor a tojások  sárgáját egyenként óvatosan belekeverjük. Kanalanként hozzáadagoljuk a lisztet, majd végül az olvasztott vajat (ne legyen forró, csak langyos!). Egy nagyméretű tepsit alaposan kivajazunk, lisztezünk (vagy sütőpapírt használunk) és a masszát beleterítjük, egyenletesen eloszlatjuk és hideg sütőbe téve 170 fokon addig sütjük, amíg a beleszúrt tű száraz marad (kb. 15-20 perc, ne szárítsuk ki)

Összeállítás A kisült piskótát vastagon megkenjük a kekszes krémmel, óvatosan feltekerjük, a tetejét porcukorral megszórjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.