Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
4 tojás
16 dkg kristálycukor
14 dkg liszt
10 dkg vaj vagy margarin
pici só
A kekszes krémhez
1 db étcsokoládés pudingpor + 4 ek cukor
4 ek kakaópor
3,5 dl tej
5-6 ek darált keksz
2 ek lekvár (pl. sárgabarack),
kb. 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés A kakaós pudingporból és a tejből sűrű pudingot főzünk és kihűtjük. Belekeverjük a kakaóport és a lekvárt, majd annyi darált kekszet és kókuszreszeléket, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A vajas piskótához a tojások fehérjét mixerrel félkemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, míg kemény habot nem kapunk. Ekkor a tojások sárgáját egyenként óvatosan belekeverjük. Kanalanként hozzáadagoljuk a lisztet, majd végül az olvasztott vajat (ne legyen forró, csak langyos!). Egy nagyméretű tepsit alaposan kivajazunk, lisztezünk (vagy sütőpapírt használunk) és a masszát beleterítjük, egyenletesen eloszlatjuk és hideg sütőbe téve 170 fokon addig sütjük, amíg a beleszúrt tű száraz marad (kb. 15-20 perc, ne szárítsuk ki)
Összeállítás A kisült piskótát vastagon megkenjük a kekszes krémmel, óvatosan feltekerjük, a tetejét porcukorral megszórjuk.