Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 20 dkg szeletelt bacon, 1 db nagy csirkemell kicsontozva, 15 dkg gomba, 15 dkg reszelt sajt, 1 db piros kaliforniai paprika, 3 db tojás, 3 ek liszt, 3 ek tejföl, só, bors, provance-i fűszerkeverék
Elkészítés Egy nagy őzgerincformát (vagy egy tűzálló tálat) kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy a végük kilógjon a szélein.
Egy tálban összekeverjük az apróra felkockázott csirkemellet a reszelt sajttal, a nyers, felvert tojásokkal, a liszttel, a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, provance-i fűszerkeverékkel ízesítjük. A gombát megmossuk, felszeleteljük, a paprikát kicsumázzuk és felkockázzuk.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és először a paprikát pirítjuk rajta kb. 2 percen át, ekkor hozzáadjuk a gombát is, kissé sózzuk, borsozzuk és készre pároljuk.
Kihűtjük és összekeverjük a csirkés masszával, majd kibélelt őzgerincformába töltjük. A szalonnákat behajtjuk a tetejére és 160 fokos sütőbe tesszük. A sütés időtartama kb. 1 óra.
Amikor kihűlt, kiborítjuk a formából és hűtőbe tesszük. Hidegen felszeletelve tálaljuk.
Tipp Remek hidegtálakhoz is.