Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csirkevagdalt gombával
2015.02.19

csirkevagdalt-gombaval-001.jpg

Hozzávalók 4 személyre 20 dkg szeletelt bacon, 1 db nagy csirkemell kicsontozva, 15 dkg gomba, 15 dkg reszelt sajt, 1 db piros kaliforniai paprika, 3 db tojás, 3 ek liszt, 3 ek tejföl, só, bors, provance-i fűszerkeverék

Elkészítés Egy nagy őzgerincformát (vagy egy tűzálló tálat) kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy a végük kilógjon a szélein.

Egy tálban összekeverjük az apróra felkockázott csirkemellet a reszelt sajttal,  a nyers, felvert tojásokkal, a liszttel, a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, provance-i fűszerkeverékkel ízesítjük. A gombát megmossuk, felszeleteljük, a paprikát kicsumázzuk és felkockázzuk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és először a paprikát pirítjuk rajta kb. 2 percen át, ekkor hozzáadjuk a gombát is, kissé sózzuk, borsozzuk és készre pároljuk.

Kihűtjük és összekeverjük a csirkés masszával, majd kibélelt őzgerincformába töltjük. A szalonnákat behajtjuk a tetejére és 160 fokos sütőbe tesszük. A sütés időtartama kb. 1 óra.

Amikor kihűlt, kiborítjuk a formából és hűtőbe tesszük. Hidegen felszeletelve tálaljuk.

Tipp Remek hidegtálakhoz is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.